Milyen szempontok szerint válasszunk terméket?

Kedvenceink táplálkozásának minősége az egyik legmeghatározóbb a jólétük szempontjából. Fontos kérdéskör, hogy milyen terméket, táplálék kiegészítőket válasszunk annak érdekében, hogy kedvencünk a legjobbat kapja.

Milyen szempontokat érdemes a választásnál figyelembe venni?

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mire is van állatainknak szükségük az egészségük védelmének érdekében? Vajon az adott termék biztosítja-, segíti-e, hogy a bevitt táplálék jól hasznosuljon kis kedvencünk szervezetében. Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy tálálékkiegészítőnek, hogy ez megvalósuljon?

Mára már számos kutatási eredmény támasztja alá, hogy mind az emberek, mind az állatok egészségének egyik alapvető feltétele a mikrobiom, vagyis a szervezettel szimbiózisban élő mikróbák megfelelő egyensúlya. Ennek az érzékeny mikrobiális egyensúlynak a felborulása számos problémát, akár súlyos megbetegedéseket is okozhat. Kiemelten fontos ügyelni rá, hogy óvjuk a szervezet számára hasznos baktériumokat.

Ehhez a védelemhez járulhatunk hozzá a pro- és prebiotikumok használatával. A probiotikumok a szervezet számára hasznos baktériumok. A prebiotikumok ezeknek hasznos baktériumoknak a tápláléka. Azokat a készítményeket, amik pre- és probiotikumokat is tartalmaznak, szimbiotikumoknak nevezzük.

Ilyen szimbiotikus készítmények a GASTROFERM Plus termékcsalád. A probiotikumok mellett prebiotikumokat (inulin, béta-glükán, MOS,FOS ), toxinkötő anyagokat és az állataink számára legfontosabb vitaminokat is tartalmaz.

A másik fontos kérdés az, hogy maga a termék úgy alkalmazható-e, hogy a bejuttatott pre- és probiotikumok épségben eljussanak a bélrendszer azon részeire, ahol azok hasznosulni fognak. Ehhez arra van szükség, hogy valamilyen „védőköpenyt“ kapjanak, aminek segítségével elkerülhető, hogy a gyomorsav még azelőtt tönkretegye a bejuttatott hasznos baktériumokat, mielőtt a bélrendszerben megtelepedhetnének. A GASTROFERM Plusban a probiotikumok mikrokapszulázásának köszönhetően ezek a hasznos baktériumok pont ott fejtik ki hatásukat, ahol erre szükség van.

A választásnál nem utolsó szempont az sem, hogy az adott terméket hol állítják elő, mennyi idő telik el a gyártástól a felhasználásig. Mivel Magyarországon előállított termékről van szó, a gyártás és a felhasználás között eltelt idő a lehető legrövidebb. A probiotikumokat tartalmazó termékek a felhasználóhoz gyorsan eljutnak, megőrizve a hatékonyságukat.

Ezeket a szempontokat figyelembe véve a GASTROFERM már több éve bizonyít, garantáltan jó minőségű temék kerül a vásárlóhoz.

cartmagnifiercross