Immunerősítés házikedvenceinknél

Az évszakok változásával nem csak saját magunk, de kis kedvenceink egészségének védelme is fokozottabb odafigyelést igényel. A közérzet, erőnlét, fizikai teljesítmény nem csak a jó kondíció, de az egészségi állapot függvénye is. Kedvenceink egészségének megőrzésében fontos tényező a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag bevitele, a tápanyagok felszívódása, bélrendszerük megfelelő működése. Immunrendszerük, védekező képességük alapja a […]

Az évszakok változásával nem csak saját magunk, de kis kedvenceink egészségének védelme is fokozottabb odafigyelést igényel.

A közérzet, erőnlét, fizikai teljesítmény nem csak a jó kondíció, de az egészségi állapot függvénye is. Kedvenceink egészségének megőrzésében fontos tényező a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag bevitele, a tápanyagok felszívódása, bélrendszerük megfelelő működése. Immunrendszerük, védekező képességük alapja a jól működő emésztőrendszer.

Mik az árulkodó jelek, amiből arra következtethetünk, hogy valami probléma van az emésztéssel, a tápanyagok felszívódásával?

A legszembetűnőbb tünet a hasmenés, puffadás, rossz lehelet, de emésztőrendszeri probléma utalhat az is, ha azt tapasztaljuk, hogy romlik a teljesítőképességük, kedvtelenek. Stresszes helyzetekben szintén fontos az emésztőrendszer támogatása, főleg megelőzés céljából.

Nézzük, hogy is működik kedvencünk emésztőrendszere!

Az emésztőrendszer fő feladata, hogy megeméssze és felszívja a bevitt táplálékot. A bélrendszer teljes hossza és felszíne erőteljes bakteriális réteggel van bevonva, amely természetes akadályt biztosít a betolakodók ellen.

A természetes bélflóra baktériumai, antibiotikumszerű, vírus-, és gombaölő anyagokat termelnek. Ha ez a belső egyensúly megbomlik, elszaporodnak a puffadást okozó, káros baktériumok, gyengítve ezzel az immunrendszert.

A normális, jól működő bélflóra mikroorganizmusai az anyagcsere-folyamatokban is szerepet kapnak. Serkentik a bélhámsejtek működését, segítik az emészthetetlen és a még meg nem emésztett szénhidrátok lebontását. Közreműködnek különféle ásványi anyagok felszívódásában( Ca, Mg, Fe). A szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat is termelnek (B és K vitaminok).

Egészséges bélflóra nélkül viszont nem tudja ezt a feladatot teljesíteni az emésztőrendszer. Mindezt megelőzhetjük pre és probiotikum készítmények rendszeres adagolásával.

A GASTROFERM Plus termékcsalád nem csak a szükséges probiotikumokat tartalmazza, hanem a hasznos baktériumok tápanyagaként szolgáló prebiotikumokat is.

Formulája a szükséges ásványi anyagok, vitaminok pótlásában is segít, támogatva állataink immunrendszerét.

A készítményben található Montmorrillonit és Klinoptilolit a bél nyálkahártyáját bevonva védi a bélrendszer felületét, erőteljes toxinkötő és abszorpciós hatással rendelkezik.

Adagolása könnyű, por formájú, így egyszerűen a megszokott a táplálékra szórható.

Négy féle probiotikum – Enterococcus faecium, Lactobacillus plantarum, Pediococcus ac., Lactobacillus casei - mellett több mint 12 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Tegyünk meg mindent kis kedvenceink egészségének megőrzése érdekében.

Hasznosnak találtad? Osszad meg másokkal is!
cartmagnifiercross