Hogyan segíthetjük kedvencünket stresszes időszakban?

Bizonyára ti is észrevettétek már, hogy vannak időszakok, amikor kedvenceitek nyűgösebbek, esetleg zaklatottak, gondosabb odafigyelést igényelnek. Stresszes helyzetben nem csak az emberi szervezet működésében léphetnek fel különböző problémák, hanem hozzánk hasonlóan háziállatainknál is. Előfordulhat, hogy nem elég a megszokott törődés ahhoz, hogy rendbejöjjenek, bizony változtatni kell bizonyos dolgokon. Mi minden okozhat a mindennapok forgatagában stresszt […]

Bizonyára ti is észrevettétek már, hogy vannak időszakok, amikor kedvenceitek nyűgösebbek, esetleg zaklatottak, gondosabb odafigyelést igényelnek. Stresszes helyzetben nem csak az emberi szervezet működésében léphetnek fel különböző problémák, hanem hozzánk hasonlóan háziállatainknál is. Előfordulhat, hogy nem elég a megszokott törődés ahhoz, hogy rendbejöjjenek, bizony változtatni kell bizonyos dolgokon.

Mi minden okozhat a mindennapok forgatagában stresszt házikedveneinknél?

Kedvenceinknél stresszt okozhat, ha megváltozik a táplálékuk, például tápot cserélünk. Vagy egy kirándulás során felesznek valami nem nekik valót. Ekkor hirtelen változik meg a bél mikroflórája, ami hasmenéshez vezethet. Szintén stresszes helyzetet eredményezhet, ha állatorvoshoz visszük kedvencünket, legyen csupán egy egyszerűbb vizsgálat, vagy vakcinázás.

Költözéskor, környezetváltozáskor megváltozhat a belső egyensúly, vagy egyszerűen csak amikor valamilyen szükséghelyzetben rövid időre valaki másnál helyezzük el kis kedvencünket. A környezet változásával megváltozik a kisállat bakteriális környezete is, és nagy eséllyel fog találkozni olyan mikroorganizmusokkal, amikkel azelőtt nem, ehhez alkalmazkodnia kell az érzékeny emésztőrendszernek is. Ebben tudnak segíteni azok a táplálékkiegészítők, melyek a bélrendszer optimális mikroflóráját támogatják és erősítik, így jó eséllyel nem kell hasmenéssel, vagy más emésztőrendszeri betegséggel kelljen kínlódni.

Kihívás elé állítja kedvencünket a különböző versenyekre való felkészítés is, és az azokon való részvétel. Ezekben az időszakokban gyakran felborulhat a napirend, változik a környezet. A hosszabb utazások miatt a megszokott bioritmus is megváltozhat és ez mind-mind hatással van az emésztőrendszerre is.

Ilyen és hasonló esetekben tanácsos pre- és probiotikumot tartalmazó étrendkiegészítőt használni. A Gastroferm Plus termékcsaládunk, amelynek kúraszerű alkalmazásával, nem csak a stresszes időszakokban, de az általános egészség megőrzése érdekében is hozzájárulhatunk kedvenceink jóllétéhez. Ezek a táplálékkiegészítők megfelelő mennyiségben tartalmazzák azokat a pre- és probiotikumokat, amik támogatják állataink emésztőrendszerében a normál bélflórát. Ez azért is fontos, mert a bélnyálkahártya hatalmas felülete, mely messze meghaladja a tüdő és a bőr felületét, a legnagyobb immunológiai szerv a szervezetben.

Ha ezekben az érzékeny időszakokban megfelelő módon támogatjuk az emésztőrendszer jó működését, kedvencünk stressztűrése és immunrendszere is jól fog működni.

Hasznosnak találtad? Osszad meg másokkal is!
cartmagnifiercross